Een verstopping heeft verschillende, uiterst vervelende gevolgen. Bij een verstopping kan bijvoorbeeld een nare stank ontstaan, die een lange tijd in uw woning zal blijven hangen. Ook kan een verstopping ertoe leiden, dat het steeds lastiger wordt om uw toilet door te spoelen of de gootsteen te gebruiken. Naarmate het water immers minder makkelijker de afvoer instroomt, zal de gootsteen of uw douchebak overstromen. Bij een beginnende verstopping kunt u deze zelf vaak oplossen door gebruik te maken van chemische ontstoppingsmiddelen uit de supermarkt. Ook soda kan helpen bij het ontstoppen en vooral ontvetten van de afvoer.

Mocht u met een serieuze verstopping te maken hebben, dan kunt u de hulp van onze loodgieter in Venlo inschakelen. Wij kunnen de afvoer inspecteren, om de oorzaak van de verstopping te achterhalen. Ook kunnen we de afvoer onder een hoge druk doorspuiten, waarbij verstoppingen vaak letterlijk kunnen worden weggespoeld naar de centrale riolering.

Zelf een verstopping in de afvoer voorkomen

Een verstopping voorkomen heeft u gedeeltelijk in eigen hand. Vaak is een verstopping het gevolg van restafval wat op de bodem van de afvoer achterblijft. Denk bijvoorbeeld aan zeepresten, vuil en kleine takjes. Door dergelijk restafval buiten de afvoer te houden, is de kans op een verstopping aanzienlijk kleiner. U kunt bijvoorbeeld een bladvanger over de regenpijpen rondom uw woning plaatsen. Ook het gebruik van een filter in het putje van uw douche en een zeefje in de gootsteen wordt sterk aangeraden. Zo kunt u onder meer etensresten buiten de afvoer houden, als u de borden ’s avonds afspoelt.

Laat de afvoer preventief doorspuiten

Naast de stappen die u zelf kunt zetten, kunt u ook de hulp van onze loodgieters inschakelen. Het zal immers in geen geval mogelijk zijn om al het restafval buiten de afvoer te houden. Op zo’n moment kan het fijn zijn als de afvoer preventief doorspoten wordt. Beginnende verstoppingen kunnen op deze manier worden opgelost, voordat ze uitmonden in een serieuze verstopping. Mocht het water steeds minder makkelijk de afvoer instromen, dan kan dit een signaal zijn dat het ontstoppen van de afvoer een verstandige keuze voor u is.

Tip: bij een serieuze verstopping kunt u op de hulp van onze spoed loodgieter rekenen! De spoed loodgieter van ons loodgietersbedrijf staat 24 uur per dag voor u klaar.