De loodgieter wordt de laatste tijd steeds meer ingeschakeld voor een urinoir aanleggen. Urinoirs zijn de bekende plasbakken die in het herentoilet van openbare gelegenheden aan de muur hangen. Niet vaak ziet u dit soort sanitair ook in particuliere woningen. Hier is echter nu verandering in aan het komen. Steeds meer mensen zien er de voordelen van in om een urinoir aan te laten leggen. Een veelgenoemd voordeel dat wordt genoemd is het voorkomen van opstoppingen in de badkamer. Met een opstopping bedoelen we in dit geval dat mensen in de ochtend op elkaar staan te wachten omdat de wc bezet is.

Wc en urinoir in de badkamer

De meeste woningen in Nederland hebben nu al een wc in de badkamer staan. In flats en appartementen is dit vaak de enige wc in de woning. Als dit regelmatig voor drukte en opstoppingen zorgt dan kunt u overwegen om een urinoir aan te laten leggen. U heeft dan de beschikking over een wc en urinoir in de badkamer. Als u een man bent en de wc al door uw partner wordt gebruikt dan kunt u snel gebruikmaken van het urinoir aan de muur.

Minder ruimte en waterverbruik

Een urinoir aanleggen kunt u om nog meer redenen overwegen. Zo is het bijvoorbeeld ook voordelig dat het sanitair minder ruimte in beslag neemt. De plasbak wordt immers aan de muur gemonteerd en hierdoor wordt er ruimte op de vloer in beslag genomen. Daarbij is het formaat ook een stuk kleiner dan van een standaard wc. Dit kleinere formaat zorgt er ook voor dat voor het doorspoelen van een urinoir minder water nodig is. U realiseert dus ook een lager waterverbruik en daarmee een lagere waterrekening en een beter milieu.

Makkelijk plassen voor mannen

Laten we vooral ook niet vergeten dat een urinoir aan de muur makkelijk plassen is voor mannen. Indien u in een openbare gelegenheid naar de wc toe moet dan maakt u altijd gebruik van de urinoirs. Tenzij u verlegen bent om vlak naast iemand te plassen of u een grote boodschap in plaats van een kleine moet doen. Dit komt omdat u op deze manier sneller en makkelijker een plasje kunt doen. Verlegen om in het openbaar te plassen hoeft u niet te zijn als u een urinoir laat aanleggen in uw eigen huis. Voor een grote boodschap heeft u uiteraard nog wel een normale wc nodig.