Het juiste moment voor een CV ketel vervangen bepalen is vaak niet zo makkelijk als u zou denken. De vervanging en het plaatsen van een nieuwe ketel door de loodgieter brengt hoge kosten met zich mee en hierdoor is het overgaan op vervangen geen beslissing die mensen graag nemen als hier geen duidelijke aanleiding voor is. Soms is het echter simpelweg de enige juiste beslissing en vaak ook nog eens financieel aantrekkelijk. Om dit moment te kunnen bepalen, deelt de loodgieter met u drie signalen dat uw CV ketel aan vervanging toe is.

Zoek naar manieren om energie te besparen

De verwarming van ons huis en het warme water uit de kraan en douche vereist een groot verbruik van energie. Stookkosten bepalen vaak het grootste deel van de energierekening die maandelijks moet worden overgemaakt. Het komt dan ook niet als een verrassing dat mensen die zoeken naar manieren om energie te besparen vaak het eerst kijken naar de CV ketel. Indien blijkt dat u met het vervangen hiervan een groot bedrag minder stookkosten hoeft te betalen dan is dit een duidelijk signaal dat vervanging een slimme beslissing is.

Zoveelste reparatie van CV ketel noodzakelijk

Een oudere ketel zal na verloop van tijd steeds vaker problemen vertonen. Het is immers een oud apparaat en in de onderdelen treedt slijtage op. Als de zoveelste reparatie is aangebroken en het repareren steeds duurder wordt, dan is de CV ketel vervangen wellicht een slimmere investering dan de zoveelste reparatie.

Verwarmingsketel werkt constant op vol vermogen

Een CV ketel zal op momenten aanspringen waarop dit nodig is. Bijvoorbeeld als u de warme kraan aanzet of als de woning weer even op temperatuur gebracht moet worden. Dit zijn selecte momenten op een dag. Als uw verwarmingsketel echter constant op vol vermogen staat te werken dan is dit een teken dat het apparaat niet voldoende vermogen kan leveren. Tevens een signaal dat vervanging met een CV ketel met meer vermogen noodzakelijk is.