Staat u op het punt om uw badkamer te verbouwen? Dan is het aannemelijk dat u nieuwe badkamer een compleet nieuwe inrichting krijgt. Om ook in de verbouwde badkamer uw sanitaire voorzieningen van aan- en afvoer van water te voorzien is het noodzakelijk om de leidingen in uw badkamer te verleggen.

Verschillende maten

Leidingwerk in Venlo Bij het aanschaffen van de waterleiding is het belangrijk dat u goed de diameter opmeet van de leiding. Niet alle waterleidingen beschikken namelijk over dezelfde diameter. Om te voorkomen dat u bij het verbouwen van uw badkamer lekkages krijgt moet u zorgen dat de leidingen dezelfde doorsnede hebben zodat het water ook in de leiding blijft.

Wegwerken

Het is geen fraai gezicht als de leidingen in uw badkamer over de muur of vloer lopen. Bovendien is het ook niet echt bepaald praktisch. U kunt er daarom voor kiezen om de waterleidingen weg te werken in de muur.  Dit doet u door ze in de muur of vloer te frezen. Ga echter niet lukraak te werk, want de kans bestaat dat u andere leidingen raakt en dat zorgt vaak voor veel schade. Pak desnoods de tekening van het leidingwerk erbij om problemen te voorkomen.

Verbinden

Het verbinden van de koperen leiding die u wegwerkt in de vloer of muur doet u met een behulp van soldeerkoppelingen. Bij leidingen die zichtbaar blijven en waar u gemakkelij bijkomt volstaat een knelfitting. Deze koppelingen zijn vaak wel wat prijziger, maar het is een stuk minder werk dan wanneer u alle leiding aan elkaar moet solderen.