Voor het verhelpen van een lekkage schakelen veel Nederlanders een loodgieter in. Een logische stap, omdat u weet dat een loodgieter het probleem vrij snel en ook nog eens op de juiste wijze kan verhelpen. Maar het nadeel van een loodgieter is dat hij behoorlijk wat geld kost. Om de kosten te drukken, kunt u een aantal dingen doen om een lekkage te voorkomen. Op deze manier is het niet noodzakelijk om telkens weer veel geld te betalen aan een loodgieter.

1. Controleer uw woning

Om de kans op een lekkage te voorkomen, kunt u twee keer per jaar een rondje maken door uw woning. Doe dit bijvoorbeeld aan het begin van de winter en aan het begin van de zomer. Ziet u ergens zwakke plekken? Schakel dan een professional in.

2. Onderhoudscontract

Wilt u voorkomen dat u jaarlijks veel geld kwijt bent aan het laten verhelpen van lekkages door een loodgieter? Sluit dan een onderhoudscontract af voor wat betreft het controleren van leidingen. Een loodgieter ziet een lekkage tijdig en kan direct handelend optreden. Dit kan u veel geld besparen.

3. Kranen afsluiten

Bent u lange tijd van huis? Draai dan altijd de hoofdkraan dicht en laat de leidingen leeglopen. Op deze manier kan er geen lekkage ontstaan en wordt u niet verrast bij thuiskomst. Daarnaast doet u er goed aan om in de winter de watertoevoer naar eventuele buitenkranen af te sluiten. Op deze manier kan het water in de leiding niet bevriezen en kan de leiding geen schade oplopen.