Weet u welke vormen van schade er in huis kunnen ontstaan als gevolg van een lekkage? Lekkages komen op tal van verschillende plekken binnen woningen voor. Denk aan een lekkage onder uw dakbedekking, een lekkage rond de leidingen in huis, enzovoorts. In het geval van lekkages onder uw dakbedekking, kan het vocht in uw houten constructies onder de dakbedekking trekken. Eenmaal in het hout zorgt het vocht voor rottende plekken. Het is vaak bijzonder lastig, zo niet onmogelijk, om dergelijke plekken nog te herstellen.

Naast houtrot zijn ook schimmel- en zwamvorming een goed voorbeeld van waterschade, als gevolg van lekkages in huis. Om de schade zo goed mogelijk te beperken, is het verstandig om lekkages met spoed te laten verhelpen.

Zelf lekkages proberen op te lossen

Het kan de moeite waard zijn om eerst zelf naar een oplossing te zoeken. Dit doet u bijvoorbeeld door een vochtige doek om een lekkende leiding te binden, een teil onder een lekkage rond de sifon onder de gootsteen te plaatsen, enzovoorts. Op deze manier voorkomt u dat er nog meer vocht in uw woning kan trekken, waarmee de waterschade erger zou worden. Het is helaas lang niet altijd mogelijk om de lekkage zelf op te lossen. Denk aan een lekkage tussen uw muren.

Onze spoedloodgieter helpt u bij lekkages in huis

In dergelijke situaties kunt u op de hulp van onze spoedloodgieter rekenen. De spoedloodgieter staat dagelijks 24 uur per dag voor u klaar om de helpende hand te bieden. Met speciale hulpmiddelen kan de bron van de lekkage achterhaald worden. Op basis van deze bron wordt vervolgens naar een passende oplossing gezorgd door onze spoedloodgieter. Waar in huis heeft u last van een lekkage? Schakel onze loodgieter vandaag nog in, om de lekkage op te lossen