Het aansluiten van een gasfornuis lijkt niets meer dan de gaskraan door middel van een slang verbinden met het aansluitpunt van de kookplaat. In principe is dit ook het geval, maar het is van belang dat u er niet te makkelijk over gaat denken. Indien u de aansluiting snel af wilt raffelen, kunnen er gevaren ontstaan. Deze gevaren kunt u mogelijk het hoofd bieden wanneer u rustig de tijd neemt om uw gasfornuis aan te sluiten.

Voorbereiding

Indien u besluit om uw gasfornuis zelf aan te sluiten, is het belangrijk dat u weet waar u aan begint. Daarom doet u er goed aan om uzelf goed in te lezen. Op deze manier weet u wat u kunt verwachten en wat u moet doen om eventuele gevaren te ontlopen. Heeft u een handige vriend of kennis? Vraag hem dan om u te helpen bij het aansluiten van uw gasfornuis.

Aandachtspunten

gasfornuis Het is van belang om in ieder geval goed te letten op de aansluiting van de slang op het aansluitpunt van de kookplaat. Wanneer u dit niet goed aansluit, lekt er mogelijk gas. Als de gaskraan en het aansluitpunt ver uit elkaar zitten, moet u er in ieder geval voor zorgen dat de slang niet achter het fornuis langsloopt. Hierdoor kan de slang oververhit raken, waardoor er uiteindelijk een explosie kan plaatsvinden.